Як зупинити лічильник води?

Як зупинити лічильник води?

У цей нелегкий період, стрибкоподібного зростання тарифів, став досить частим запит в інтернеті - «яким чином призупинити лічильник води за допомогою магніту?». Або «як обдурити лічильник води?».

Так, так саме, обдурити. Адже мета цих дій - платити не за справжні показники використаної води, а за штучно занижені.


Спробуємо розібратися. В принципі, наміри у споживача досить зрозумілі - економити фінансові кошти, всюди де це можливо. Який сенс витрачати більше там, де є лазівка для зниження витрат? Фактично, для цього люди і набувають найрізноманітніші прилади обліку. Лічильник звільняє людину від необхідності сплачувати стандартну норму. Ну уявіть тільки, керівництво великого продуктового магазину відправляє вам рахунок рахунок на оплату, наприклад, 20 булок хліба, 10 пакетів кефіру, 4 кг сардельок, які вживає середньостатистичний житель вашого району в місяць. Адже це просто неподобство! Насправді, кожна доросла людина має проводити оплату тільки за той товар / послуги і тільки за той обсяг, який насправді використовується і застосовується. Це, безсумнівно, чесно і обгрунтовано, ні у кого до такої позиції претензій не буде.

Як використовувати воду, але не платити за неї?

Повернемося до лічильників води і тепла. До масового введення лічильників води і тепла в побутову сферу люди просто не могли платити по іншому. Всі поголовно оплачували по фіксованому стандарту, розрахованому на одну людину. Якщо наприклад, на житлоплощі прописані 4 мешканця, але три не проживають, рахунок все одно приходив на 4 чоловік. Через такої системи не було стійкої причини дбайливо ставиться до води з під крана, замислюватися про те скільки кубів вилилося, і може варто вже полагодити поточний бачок. Сенс? Зараз зовсім по іншому! Тепер технічний прогрес і відповідні закони позбавляють споживача від тієї самої зрівнялівки. Таким чином водомір відновлює справедливість - оплата відбувається лише за використані ресурси, ні більше, ні менше. При постійно зростаючих тарифах, було б неприємно платити ще за когось. Звичайно, сам прилад споживання води не зменшує, але він дисциплінує, змушує стежити за справністю водопроводу і кількістю споживаної води, тому що ніхто інший крім безпосереднього користувача, не платитиме.


Здається, що ж ще може бути? Адже тепер все по справедливості! Але, як не прикро, існує ряд людей, яких це аж ніяк не заспокоює. Вони не думають про те, як економніше використовувати воду, швидше за роздум йдуть в іншому в руслі - "як обдурити державу на лічильнику, адже воно постійно нас обманює?". А коли у них виходить, вони радіють, як діти, що вкрали цукерку. Почасти це відгомін з радянського минулого, коли все було спільне і нічиє. У деяких представників суспільства проявляється низька громадянська відповідальність. Відсутня, розуміння, що поодинокі неправомірні, шахрайські дії, здійснюють прямий негативний вплив на державу в цілому. Виникає замкнуте коло.

Існує інша група людей. Їх можна зустріти у звичайній ощадкасі в черзі по оплаті за компослуги. В їх зморшкуватих руках квитанції, а в пакетиках дрібниця ... Вони виплачують вчасно, все до копійки, щоб ніяких боргів не було. Це не заможні мільйонери, а просто українські пенсіонери. Це одна з найбільш незахищених категорій людей, вони сплачують за тих, хто прикріплює магніти на свої водяні лічильники. Вони дбають про кішок і собак, які не мають свого будинку. Часом їх погляд випромінює любов і вдячність, хоча за своє життя вони пережили багато труднощів. І по ідеї вони повинні бути озлоблені, але цього немає. Вони моляться і переживають за нас молодих, спортивних, кмітливих, талановитих. За тих, хто робить неодимові магніти і рекламує сферу їх застосування в побуті. За тих, хто купує ці магніти, самі знаєте для чого ... Тому що хочуть, щоб їхні діти і внуки жили в більшому достатку і порядку ніж вони. І незмінно, щомісяця, руки в зморшках виймають з пакетика копійки, мовчки платять, як то кажуть, за себе і «за того хлопця» ... І не втомлюються молитися ...

Як влаштовані водоміри

Зрозуміло, ми в курсі, як працюють водоміри, які ми продаємо. Зрозуміло ми інформовані, що і куди необхідно закріпити, і що в підсумку вийде. Зміст цієї статті призначено для тих, хто користувався магнітами або хоча б про це замислювався. Подумайте, яким ви людиною себе охарактеризуєте, на рахунок порядності і справедливості. Коли справа стосується нас коханих, часом, ми просто люто відстоюємо справедливість. А ось по відношенню до інших, і до суспільству- знак питання.

Магніт на водомір не перетворить життя на казку. Світ навколо стане краще, коли люди почнуть глибоко розуміти, що таке ефект бумеранга. Ну а щоб в сімейному бюджеті раптом з'явилися додаткові гроші, наприклад, перестаньте курити!

Напишіть нам

Закрити