2 + 2 не завжди 4?

2 + 2 не завжди 4?

Буває багато незрозумілих і дивних ситуацій в житті. Цілком зрозумілі повсякденні речі змушують бачити всю навколишню дійсність якось по іншому, тому що спостерігається зовсім логічна закономірність. Ось, наприклад, 2 + 2 зовсім не 4! А скільки ж тоді?

Сенс ось у чому. Кожна група споживачів води має один великий промисловий лічильник води ,який обслуговує багатоповерховий будинок або навіть цілий квартал. Таким чином, відбувається розрахунок води споживаної великим числом людей. Споживачі, найчастіше, мають свої власні будинкові чи квартирні лічильники води.У кращому випадку, якщо скласти дані зі всіх індивідуальних приладів, ця цифра повинна з мізерними відхиленнями збігатися з показаннями загального, базового витратоміра. Але на жаль, часто ці дані різняться, зрозуміло, що на головному водомірів число більше. Чому так відбувається, і хто відшкодовує різницю?


Причини виникнення різниці

Чому існує різниця в показаннях витрат, можна собі уявити, і описати одним словом -утечка. Хоча це не завжди так, будемо по порядку.

  • Труба, яка розташована між головним і індивідуальним водоміром може протікати.
  • Чи не якісні особистий лічильник, що не виробляє навіть перший міжповірочний інтервал, не кажучи вже про другий і т.д.
  • Людський фактор. Коли лічильник навмисно зупиняють, за допомогою магніту. Що звичайно безсовісно по відношенню до інших споживачів.

Отже, квартирні лічильники «скриплять» і нерідко куби на табло набагато менше дійсних, додати протікання в самих різних місцях, в результаті виходить досить значна різниця. За дані основного водоміра відповідальний його власник, наприклад ЖКГ. Мешканці платять за те що набігло у них в квартирі.

Хто ж буде оплачувати різницю?

Хто ж буде оплачувати різницю? Вірно! - постраждають гаманці тих, у кого ще немає приладу для обліку води. Це робиться легко і просто, не звертаючи уваги, на те що обсяг "нав'язаної" води набагато більше всіх допустимих норм пристойності, не кажучи вже про фактичне споживання. Адже все в курсі наскільки нормативи завищені від реальних показників. Хто тут правий, хто винен - питання дискусійне. Але, безумовно, ваш власний квартирний лічильник або будинковий лічильник води захистить вас від непотрібних, і що дуже важливо ,, чужих витрат”. І ще, намагайтеся купувати висококласні якісні водоміри перевірених виробників. І щоб ненароком не перекласти свої витрати на інших, періодично робить перевірку.

Де купити лічильник води?

У нашому інтернет-магазині ЄСТС продаються тільки прилади відомих виробників. Транспортування обладнання проводиться тільки через офіційні представництва, що дає можливість надання гарантії від виробника, а також завжди доступна консультація експертів кількох технічних відділів!

Напишіть нам

Закрити