А що краще?

А що краще?

Часто, безпосередні покупці зовсім не розуміються на лічильниках тепла. І самий задається питання -так все-таки, механічний або ультразвукової? А який ви підкажете?

Сенс в тому, що ті поради, які дають експерти не завжди відповідають на питання покупця. Людині, який вибирає, шукає, хочеться з'ясувати: чому одні дорожче, і набагато, і чи є сенс переплачувати?

Вартість якісних приладів завжди вище

Що тут додаси? Проста істина безперечна - за високу якість і вартість висока. За нові технології платити потрібно більше. Те ж саме можна сказати про тривалість експлуатації. Великий термін служби означає мінімум клопоту з приладом. Механічні лічильники, коштують менше ультразвукових. Їх конструкції зроблені так, що якість рідини що через них проходить має прямий вплив на точність вимірювання, на тривалість життя такого приладу. Звичайно, невелика ціна приваблює покупців і багато набувають, отримуючи миттєву вигоду від економії. Але врешті-решт, тепловим лічильником користуються для того щоб не платити більше за встановленою нормою, тобто економити, тому термін окупності придбання і монтажу лічильника теж важливий. Але так як ми не в силах впливати на якість теплоносія, при першій же перевірці ми можемо зіткнутися з потребою в заміні. А можливо і ні.

Точність показань ультразвукового витратоміра

Яка б не була вода в трубах за складом і змістом, але ж майже завжди, там є сміття, ультразвуковим лічильників це не важливо. На точність ультразвукового витратоміра можуть впливати хіба що повітряні бульбашки. Якщо за вашими трубах тече газована вода, то вам цей лічильник точно не підійде. А так, ультразвукової лічильник тепла за своїми технічними властивостями перевершує всі аналоги засновані на механіці. Вельми обгрунтована робота ультразвуку в системах з інтенсивною амплітудою витрати. Подібне можна спостерігати, коли в опаленні знаходяться елементи кількісно-якісного управління, іншими словами, це термоголовки, термовент, триходові клапана, кімнатні програматори і т.д. Ультразвукові витратоміри мають властивість підтримувати зафіксовану точність, навіть при мізерних витратах, або складових до 200% від номінального. Тут і комар носа не підточить! І ще - оскільки в цьому приладі немає взаємодіючих механічних елементів, то відповідно, деформуватися і стиратися там, фактично, нема чому. Це до питання про тривалість експлуатації. І який результат після всього цього можна винести? А дуже просто-для певної задачі є свій механізм, є недорогі, є суперточні, є довговічні. І відповідно до вимог покупця здійснюється вибір простого і більш удосконаленого приладу.


"Золота середина"

Компромісом в цьому складному виборі будуть механічні лічильники PolluTherm виробництва Sensus (Німеччина). У них ті ж плюси і мінуси, властиві лічильників тепла і води механічного типу. Складові лічильники тепла PolluTherm, надзвичайно високої якості, і проходять багаторівневе випробування при складанні лічильника, що є великою перевагою. Зрозуміло, часто ми не в силах впливати на склад рідини в системі опалення, виключити наявність абразивних елементів. Але все таки є прилади зроблені з висококласних комплектуючих з великим терміном служби і найточнішим якістю вимірювань. PolluTherm це широкий діапазон діаметрів -від використання в житло до промисловості, здатність передавати дані на відстань, чудовий багатофункціональний дисплей, легкодоступний меню, можливість розрізненної установки витратоміра і теплообчислювача, робота від електромережі або від власної батареї. Це найважливіші і конкурентоспроможні властивості.

В принципі, загальна замальовка за видами приладів для контролю та обліку тепла виглядає приблизно так. А яку модель захоче придбати покупець в інтернет-магазині Водоміри Київ, справа покупця!

Інтернет-магазин ЄСТС Київ представляє багатий вибір лічильників води і тепла. Детальні технічні характеристики і відповідну документацію лічильників надаємо за запитом. Всі ціни з ПДВ. Оплачувати можна будь-яким способом. Дотримуємося гарантійні умови погоджено з виробниками. Виконуємо доставку по всій Україні.

Напишіть нам

Закрити