Системи дистанційної передачі показань лічильників тепла і води

Системи дистанційної передачі показань лічильників тепла і води

Лічильник тепла і води тепер для багатьох є звичайним приладом, він є практично у всіх. Але як же полегшити життя і зробити так, щоб облік витрат води здійснювався незалежно від людини?

Кількість споживачів з приладами обліку води та тепла постійно зростає, а людей, які обходяться без квартирного лічильника води .все менше і менше. У сучасних новобудовах необхідні пристрої для обліку монтуються забудовником. Звичайно, немає нічого важкого подивитися на цифри лічильника і записати. Трохи клопітно для цієї мети, наприклад, відкривати ревізійний люк, або заглядати в важкодоступне місце, в якому з різних причин розміщують прилад. Але щоб проінформувати водоканал необхідно час і терпіння. Адже додзвониться з першого разу не виходить. І щоб заповнити форму через інтернет, якщо можливий такий варіант, також не у всіх виходить. А щоб зафіксувати цифри з будинкового лічильника води необхідно ще опускатися в підвал або колодязь, що не завжди безпечно. І це відбувається щомісяця. Але ще важче обробити і зберегти всі дані з великої кількості споживачів. Ручна систематизація інформації досить трудомістка, коли на іншому кінці дроту з наших слів записують показання лічильника, це не один будинок, не два, а набагато більше. В інших, більш розвинених країнах вже давно використовують більше технологій, там де є монотонна робота з даними.


Правильне рішення проблеми

Всі пристрої, які призначені контролювати і вважати витрати води або тепла, приєднуються до дистанційної системі передачі показань. З приладів вигляді імпульсів збирається вся інформація і переноситься на сервер або комп'ютер. Комп'ютер створює архіви для кожного користувача комунальних послуг окремо, і за допомогою заданого алгоритму видає готові квитанції до оплати. Безсумнівно подібна форма обробки числових даних набагато швидше і якісніше ручної.

Як це реалізувати?

Велика частина лічильників води і тепла зарубіжного виробництва оснащені імпульсними виходами. З цієї причини ціна на них вище ніж на наші вироби. Для того щоб лічильник і система дистанційної передачі даних могли взаємодіяти, на лічильник встановлюють передавач імпульсів типу REED і з'єднують його з технічним оснащенням дистанційної передачі даних. Поверховий або будинковий імпульсний адаптер консолідує групу приладів і перетворює імпульс від лічильника в протокол обміну даними M-Bus. Є лічильники тепла і води, які мають M-Bus вихід. В такому випадку вони приєднуються до шини M-Bus без імпульсного адаптера. По шині M-Bus інформація відправляється в M-Bus мастер.майстер.З'єднання M-Bus майстра з комп'ютером відбувається за допомогою порту RS 232 або USB. А потім справа техніки, програма обробляє весь матеріал і демонструє на дисплеї за запитом всі нюанси розрахунків, звичайно дані зберігаються, систематизуються і т.д. Там де немає можливості провести кабель, застосовують радіо -накладку, для передачі інформації за допомогою радіосигналу в частотному діапазоні 433 або 866 МГц.

Таким чином створюється достовірна платіжка. Документ, в правдивості якого ні у кого не буде сумнівів. Адже він заснований на правильних даних, які по прямому каналу, без посередників потрапляють в програму переробки показань. Співробітникам ЖЕКу потрібно лише роздрукувати квитанції і рознести їх по адресах. Це полегшує життя і споживачеві і постачальника послуг. Технології дивують!

Ми розробимо найприйнятніший для вас проект, і професійно втілимо його в реальність! Таке придбання виправдовується в досить короткий термін і гарантовано позбавляє від зайвих клопотів. Інтернет-магазин ЄСТС також надає послуги зі створення проекту і здійснює транспортування товару.

Наши контакты: +38(050)472-30-24, +38(067)474-71-25

Напишіть нам

Закрити