SKS-3 і SKS-3K

SKS-3 і SKS-3K

Счетчики тела SKS-3 и SKS-3K

Зараз випускається і реалізується безліч лічильників для побуту та промисловості, вітчизняні та зарубіжні, так як у населення є величезний попит на будь-які лічильники. Адже люди давно зрозуміли, що платити за послуги по лічильнику набагато вигідніше і чесніше. Часом досить складно знайти, те що дійсно влаштує. По одному найменуванню важко уявити в чому полягають плюси і мінуси даної моделі і взагалі чи варто її купувати. І навіть якщо назви співзвучні, це зовсім не означає однакові функціональні можливості. Тут ми спробуємо проаналізувати два лічильника, які виготовлені на одному підприємстві - компанії з Прибалтики Axis Industries. Це теплолічильники SKS-3 і SKS-3K.

Модель SKS-3K Модель SKS-3K - це вариація малогабаритних пристроїв для житла стандартних площ, це можна побачити в найменуванні по букві «К».Це зручний ультразвуковий прилад, з мікропроцесорним теплообчислювача, який закріплюється на витратомірі. Маленький типоряд за діаметрами (від Ду 15мм - Ду 50 мм) і витратами свідчить,що передбачувана аудиторія лічильника тепла SKS-3K - це кінцеві споживачі. Наприклад, лічильник SKS-3K Ду 15 Х 0,6 - його нормальна витрата всього 0,6 м3 / ч - цей малюк прекрасно підійде для приміщень з не великою квадратурою. Існують кілька версій лічильника, для різноманітних експлуатаційних ситуацій. Проект теплового вузла містить інформацію, яку треба враховувати при покупці приладу. Виробник задає послідовність роботи пристрою: для тепла або для холоду, в що подає або в зворотну лінію. Модель SKS-3K - це вариація малогабаритних пристроїв для житла стандартних площ, це можна побачити в найменуванні по букві «К».Це зручний ультразвуковий прилад, з мікропроцесорним теплообчислювача, який закріплюється на витратомірі. Маленький типоряд за діаметрами (від Ду 15мм - Ду 50 мм) і витратами свідчить,що передбачувана аудиторія лічильника тепла SKS-3K - це кінцеві споживачі. Наприклад, лічильник SKS-3K Ду 15 Х 0,6 - його нормальна витрата всього 0,6 м3 / ч - цей малюк прекрасно підійде для приміщень з не великою квадратурою. Існують кілька версій лічильника, для різноманітних експлуатаційних ситуацій. Проект теплового вузла містить інформацію, яку треба враховувати при покупці приладу. Виробник задає послідовність роботи пристрою: для тепла або для холоду, в що подає або в зворотну лінію. SKS-3K - це вариація малогабаритних пристроїв для житла стандартних площ, це можна побачити в найменуванні по букві «К».Це зручний ультразвуковий прилад, з мікропроцесорним теплообчислювача, який закріплюється на витратомірі. Маленький типоряд за діаметрами (від Ду 15мм - Ду 50 мм) і витратами свідчить,що передбачувана аудиторія лічильника тепла SKS-3K - це кінцеві споживачі. Наприклад, лічильник SKS-3K Ду 15 Х 0,6 - його нормальна витрата всього 0,6 м3 / ч - цей малюк прекрасно підійде для приміщень з не великою квадратурою. Існують кілька версій лічильника, для різноманітних експлуатаційних ситуацій. Проект теплового вузла містить інформацію, яку треба враховувати при покупці приладу. Виробник задає послідовність роботи пристрою: для тепла або для холоду, в що подає або в зворотну лінію.


При покупці потрібно відзначити необхідний вам варіант, якщо про це забути, автоматично прийде лічильник тепла SKS-3К, який призначений для трубопроводу що подає, а такий може бути не потрібний.

Невеликі розміри лічильника теплової енергії полегшують монтаж і подальшу експлуатацію. Малогабаритність приладу проб'ясняется вмонтованим обчислювачем тепла, і непотрібності в додаткових прямих відрізків ні до, ні після пристрою. Якщо температура вмісту в трубах перевищує 130 ° С, теплообчислювач від'єднується від витратоміра і монтуються окремо. Але це трапляється рідко. Обшивка витратоміра - з латуні, найвищий рівень тиску для рідини в системі тепло / холодопостачання може бути 16 бар. Крім того,на заводі пристрій SKS-3K оснащують температурними датчиками з коротким дротом, всього 1,2 м. Стільки ж міліметрів між витратоміром лічильника SKS-3K і його теплообчислювача. Адже головна відмінність цієї моделі від інших - мініатюрність,тому все тут мало не крихітного розміру. Для повноцінної роботи, у цього приладу присутні все необхідне:

  • збереження даних в різних часових рамках і створення архіву;
  • Інтерфейси - оптичний порт, бездротове з'єднання, CL;
  • вбудований в обчислювач тепла - ультразвуковий канал вимірювання витрати (головний);
  • пара додаткових імпульсних входу вимірювання витрати та два канали по визначенню температури;
  • можливе здійснення інтеграції лічильника тепла SKS-3K в загальну мережу передачі даних по протоколу M-bus. Для цієї мети існує M-bus модуль, це маленька плата з виходом в M-bus мережу. Для неї в приладі є роз'єм.

Завдяки спеціальному набору, який входить в комплектацію, SKS-3K легко монтується до труби. Крім того, в наборі є трійник на зворотний трубопровід, в який приєднується температурний датчик зворотної лінії. Дисплей і меню регулюються однією єдиною кнопкою на зовнішній частині приладу, якої цілком достатньо. І ще один жирний плюс літієва батарея 3,6V, термін її експлуатації становить десять років!

Таким чином, закінчуючи, можна відзначити,що лічильник тепла SKS-3K - це відмінний пристрій з великими функціональними можливостями.

Лічильник тепла SKS-3

Тут вже зовсім по іншому. Лічильник SKS-3 може функціонувати в закритих і відкритих системах. Цей лічильник розрахований на ЖКГ, на різні теплогенеруючі структури і виробничі об'єкти. Розміри від Dn15 до Dn 200. Випускаються моделі, як з муфтовими приєднанням до трубопроводу, так і під фланцевим. Теплолічильник оснащується різними за типом витратомірами - механічним, ультразвуковим або електромагнітним. Здібності цього лічильника теплової енергії співмірні сучасному гаджету. Дивіться самі - даний прилад безпосередньо виробляє обчислення по двом тепловим лініях одночасно і сприяє з перетворювачами витрати, об'єму, температури і тиску! Головною деталлю пристрої SKS-3 служить теплообчислювач. При бажанні, теплообчислювач оснащують додатковими деталями: до п'яти перетворювачів витрат або термодатчиков, також до двох деталей, що перетворюють тиск в імпульс, з вихідним сигналом струму 0-5 mA, 0-20 mA, 4-20 mA.

SKS-3 різноплановий і багатофункціональний прилад, витратоміри можуть бути вмонтовані практично на будь-якій ділянці труб тепломережі. Він успішно працює в відкритих і закритих системах. Якщо виникає необхідність поміняти витратомір, адаптація лічильника відбувається досить просто. Це здійснюється завдяки оператору за допомогою внесення актуальних коригувань. Крім того, якщо якийсь витратомір не використовується, наприклад визначає тиск або температуру, він при необхідності, налаштовується на інший параметр.

Ось яким способом відбувається взаємодія через інтерфейси:

  • два програмованих імпульсно-частотних виходу;
  • програмований релейний вихід;
  • струмове виходи 0-20 mA або 4-20 mA;
  • інтерфейс M-bus, CL або RS 232;
  • інтерфейс RS 485.

Інтерфейси надають можливість вважати і аналізувати архіви і дані. Також відбувається автономне управління складовими частинами опалювальної системи. Обчислювач, за допомогою управління через релейний вихід регулюючим клапаном (!), здатний утримувати зазначений параметр, наприклад, температуру або потужність в контрольному місці.При цьому,обчислювач тепла перешкоджає збільшенню або зниження зазначеного параметра. Також можна налаштувати швидкість реакції на небажані перепади. А релейний вихід легко налаштовується, як сигналізація, яка включається при скачках спеціально налаштованих показників.

Крім того, SKS-3 може працювати від різних варіацій електроживлення. Обчислювач може живити електричній енергією й витратоміри. Відповідно, батарея без додаткового навантаження у вигляді витратомірів, прослужить 12 років. В іншому випадку термін її служби тривати 6 років, що теж не мало. Є варіант лічильника теплової енергії SKS-3, який не має батарею, і бере енергію з звичайної розетки 20.При експлуатації електромагнітних витратомірів робота відбувається тільки від стандартної електромережі. СКС-3 за своїми здібностями, реально може впоратися з найрізноманітнішими завданнями для всілякого управління і обліку тепла в опалювальний системи.

Ось, який потенціал і відмінності пристроїв, вироблених компанією з Литви Axis Industries. Ну а що вам більше підійде- SKS-3 або SKS-3K ви, звичайно, вже розібралися.


Напишіть нам

Закрити