Що найголовніше в мідних трубах?

Що найголовніше в мідних трубах?

Так чому ж люди вибирають мідні труби? Чим хороша мідна труба? Міцна? Чи не іржавіє? Не горить? Так, все це так, але це не головне! А головне в мідних трубах - це ...

Краса мідної труби

Сучасна архітектура інтер'єрів і практика монтажу інженерних систем змушують ховати всякі трубопроводи подалі від очей, як щось архаїчне, подразнююче. Але це не про мідні труби. Мідну трубу хочеться навпаки показати, зробити її акцентом стилю. Так, колір міді, колір благородного металу не без підстав підштовхує застосувати мідну трубу за незвичним призначенням - як декор. Мідні труби органічно вписуються в ретро стиль або лофт стиль в інтер'єрі. З мідних труб роблять як прикраси, світильники, меблеві ручки, столи, стільці так і електропроводку в мідній трубі. Так само є багато дизайнерських рішень з міддю в ванних кімнатах, коли відкрито прокладена мідна труба виконує не стільки інженерну функцію, скільки естетичну! І у даному випадку мідну трубу замінити нічим, та й навіщо, власне шукати альтернативу? Мідна труба - це класика з усіх боків, яка не втратить своєї актуальності ніколи. Ну а якщо врахувати всі властивості мідної труби, такі як відмінна теплопровідність, достатня твердість, стійкість до температурних розширень, корозійна стійкість, можна сміливо заявити, що мідь - один з кращих матеріалів для інженерії. Мідні труби легко з'єднуються як зварюванням, так і пайкою, а, так само, є безліч різноманітних цангових з'єднувачів для мідних труб. І для кожного випадку можна підібрати не тільки надійний, але ще і красивий варіант стикування. 

А щоб картина була повною, і краса мідного шарму не порушувалася сторонніми матеріалами, потрібно в монтажі мідних труб застосовувати виключно мідні хомути. Тоді вся система або декоративна частина інтер'єру з мідної труби виглядає завершено, природньо і красиво. Мідний хомут, на перший погляд - дрібниця, так воно по суті і є. Але, це важлива дрібниця. На ньому, на цьому маленькому блискучому мідному хомутику, тримається все - труба, краса, ідея, концепція, стиль! Це, як той самий цвях, на якому трималася уся будівля церкви в казці. Витягли цвях і будівля розвалилася. Цвях не можна замінити болтом або гайкою. Він потрібен на своєму місці. Ось так і мідний хомут - це незамінна деталь для монтажу мідних труб. Мідні хомути в контакті з мідною трубою не викликають ніяких гальванічних реакцій, ідеальне поєднання кольору, форми і матеріалу з трубою! Всі інші альтернативи - хомути і затискачі з пластика, оцинковка, навіть латунь - все це груба помилка. Немає картини. Не те. Навіть здалеку видно чужорідні елементи на трубі, які незрозуміло як потрапили в мідну конструкцію. А якщо стоїш поруч, то дивлячись на мідну трубу в хомуті з оцинковки, задаєшся питанням - а навіщо взагалі було застосовувати мідну трубу, щоб ось так потім без тремтіння в руках, все зіпсувати якимось лівим кріпленням? Але, справжні цінителі класики на такі провокації звичайно не піддаються.

Так, можна сказати, що хомут з міді з полірованої накладочки і болтиками сьогодні знайти на ринку нелегко. Так що там, нелегко, їх просто немає. А у нас - є! І хто шукає, обов'язково знайде їх в нашому інтернет-магазині!

                                                                     

Напишіть нам

Закрити