Пару слів о турбінах

Пару слів о турбінах

Прототипи

З моменту створення першої турбіни пройшло чимало часу. Удосконалення цього винаходу і діапазон його використання по справжньому вражає. Млини яки працюють від вітру або течії річки це попередники нинішніх турбін. А Ленард Да Вінчі, до слова сказати, замислювався про перетворення теплової енергії багаття для обертання крутила. В даний час дуже багато цікавих дрібничок які працюють за цим принципом, такі як підставка зі свічками над якими крутиться мініатюрне колесо від жару.

Вікіпедія інформує: «Турбіна (фр. Turbine від лат. Turbo - вихор, обертання) - ротаційний двигун з безперервним робочим процесом [1] і обертовим рухом робочого органу (ротора), що перетворює кінетичну енергію і / або внутрішню енергію робочого тіла (пара , газу, води) в механічну роботу. Струмінь робочого тіла впливає на лопатки, закріплені по колу ротора, і приводить їх в рух.” »

Еволюція

Еволюція Турбіни, які спочатку масово використовували, перетворювали тиск пара в енергію. Але тоді вироблялося мінімальна кількість досить міцних матеріалів, і вони зовсім рідко зустрічалися. Тому перші турбінні двигуни не могли повноцінно експлуатуватися і полегшувати життя людей, вони виготовлялися чуть-ли не в єдиному екземплярі, наприклад, для виставок. Тільки в кінці 19-го століття міцні і функціональні парові двигуни почали повсюдно застосовуватися в багатьох сферах.



Перспективи

Турбіни приносять користь не тільки в великих об'єктах, а й в звичайному повсякденному житті. Звичайний вентилятор або прилад для сушки волосся та ж турбіна, тільки вона не є причиною роботи двигуна, мотор запускає її. Ми не надаємо значення скільки звичних предметів навколо мають пряме відношення до турбіни. Ось, щоб збільшити потужність сучасного двигуна, у якого паливо згорає всередині, приєднують турбонаддув. А сучасний варіант вітряних млинів вдає із себе загальновідомі вітряки, які трансформують енергію руху повітря в електричну. Цей екологічно чистий спосіб отримання електроенергії ставати популярним в багатьох вітряних регіонах світу.


Застосування

Водяний лічильник лічильник функціонує завдяки турбіні, встановленої всередині. Вода в трубах змушує крутиться турбіну. Лічильник за встановленим алгоритмом, де певна кількість обертів відповідає певному обсягу рідини, видає цифри на табло. . У приладах невеликого розміру зафіксована крильчатка, її вісь знаходиться перпендикулярно вектору пересування рідини, подібно млину на воді. У більших пристроях напрямок руху осі і потоку збігається, або можна сказати, вони паралельні.


Турбінні лічильники води характеризуються вірогідністю показань і високою зносостійкістю. Структура водоміра має прогресивне технічне рішення, яке значно відрізняє його від банальної водяного млина. Воно полягає в механізмі, який вважає міцної перегородкою, що витримує тиск до 16 бар. Бруд у воді не впливає на правильність показань рахункового механізму, так як він герметично захищен від вологи.Обертання на рахунковий механізм передається магнітною муфтою. У цьому полягає головна технічна відмінність приладів типу «сухоход» і «Мокроход». «Мокроходи» за принципом роботи нагадують все той же млин, з обов'язковою передачею оборотів від основного колеса счетному механізму. Високоточні турбінні водоміри оснащені гидродинамически врівноваженою турбіною.Перед нею як правило прикріплюють конус і напрямні, щоб врівноважити потік. Завдяки порівняно невеликій ціні і здатністю довго функціонувати, лiчильники води, призначені для промислових потреб, є досить популярними приладами обліку на головних трубопровідах. Крім того,турбінний лічильник води може входити до складу лічильника тепла. Вибрати і придбати турбінний промисловий водомір або лічильник тепла можна в інтернет-магазине ЄСТС в Києві. інтернет-магазине ЄСТС в Києві.

Напишіть нам

Закрити