Лічильники води Baylan

Лічильники води Baylan

Що ви знаєте про новий бренд Baylan на ринку лічильників води в Україні? Що вони виробляють, які моделі? У чому Baylan становить конкуренцію вже відомим та перевіреним виробникам, як Sensus і Powogaz?

Давайте подивимося. Почати, мабуть, варто з того, що виробник Baylan - це хоч і новий бренд на ринку України, але зовсім не молодий і зелений. Турецький завод Baylan має величезні виробничі потужності і успішно продає свою продукцію вже більше 25 років по всьому світу. У розпорядженні є кілька працюючих заводів. Останній побудований завод був зданий в експлуатацію в 2014 році і має виробничу площу 50000 квадратних метрів. Сукупно, за кожну добу Baylan виробляє близько 15000 лічильників води! Це, звичайно, лічильники різних типів і моделей, і на кожному ми зупинимося детально.

Отже, асортимент продукції досить широкий і покриває практично всі сфери застосування лічильників води, починаючи від квартирних і закінчуючи промисловими розмірами. У переліку вироблених лічильників є водоміри класу В і С, є мокроходи і сухоходи, є муфтові і фланцеві лічильники води, є турбінні та крильчасті лічильники, є одноструменеві і багатоструменеві водоміри, а так само Baylan виробляє широкий спектр електронних пристроїв для створення системи дистанційної передачі показань водомірів.

Почнемо з квартирних лічильників. Серія водомірів Baylan КК якраз призначена для застосування в квартирах і офісах. Це сухоходні одноструменеві водоміри холодної та гарячої води з латунним корпусом та стандартною габаритною базою. В асортименті є як лічильники метрологічного класу В, так і метрологічного класу С! Всі водоміри обладнані платформою на лицьовій поверхні для установки передавача імпульсів або m-bus модуля. Доступні діаметри цієї серії - від 15 до 40 мм. Корпус традиційно має відповідий колір маркування - червоний або синій. Baylan КК - це не єдина серія, де є лічильники для гарячої води. Схожі моделі конкурентів - Sensus Residia Jet і Powogaz JSsmart С+.

Baylan TK - це крильчасті багатоструменеві сухохідні лічильники води. Використовують, коли водомірний вузол знаходиться в сухому приміщенні. Є моделі для холодної і для гарячої (+ 90 * С) води. Діаметри в цій серії від Ду 25 до Ду 50. Муфтове з'єднання. Латунний корпус. Клас точності "С" (R160), тільки горизонтальна установка. Схожі моделі конкурентів - Powogaz Master C+

Baylan KY - найпопулярніший тип лічильників води - одноструменевий мокрохідкласу С. Тільки для холодної води. Має габаритні розміри, такі ж, як і у квартирних лічильників води. Це важливо, коли йде заміна старих лічильників на нові водоміри класу С, згідно нових вимог. Прилад Baylan KY випускається в двох діаметрах - Ду 15 і Ду 20. Монтажне положення - тільки горизонтальне. Схожий аналог - Sensus 820. Але у моделі Sensus 820 є незаперечна перевага - можливість вертикальної установки і при цьому зберігається метрологічний клас роботи «С»! А також Sensus 820 підготовлений до установки інтерфейсів зв'язку - імпульсний вихід або m-bus, а ось у лічильника Baylan KY такої можливості немає.

Baylan TY - класичний багатоструменевий мокрохіднийлічильник холодної води. Латунний корпус синього кольору з пластиковою кришкою. Метрологічний клас «С». Розміри від Ду 15 до Ду40. Є можливість додати до нього імпульсний вихід або модуль m-bus. Аналогічні моделі у конкурентів - Sensus 420PC.

Woltman - турбінний фланцевий лічильник холодної води. Діапазон розмірів від Ду 50 до Ду 200. Метрологічний клас точності «В» (R80). Корпус - чавун, кольорове маркування - синій. У цій моделі є унікальна можливість установки на лічильник модулів M-bus, Imp, RF і навіть модуля з протоколом обміну Mod-bus, який застосовують в промисловості. Схожі моделі у конкурентів: Sensus MeiStream, Powogaz MWN, Gross WPK

Як видно з короткого огляду, лічильники води Baуlan, дійсно, є майже на всі випадки життя. Вони мають свої технічні та конструктивні особливості. У цій короткій оглядовій статті ми не стали порівнювати моделі з конкурентами щодо технічних аспектів, ви можете це зробити і самі, скачавши технічну інформацію на нашому сайті. Але, очевидне і важлива перевага водомірів Baylan - це реально конкурентна ціна. У співвідношенні ціна / якість Baylan сміливо займає лідируючі позиції по всіх моделях!

Напишіть нам

Закрити