Лічильник води з радіомодулем - поквартирний облік води у ОСББ

Лічильник води з радіомодулем - поквартирний облік води у ОСББ

"Вітаю! Підкажіть, ОСББ має договір на поставку води з Київводоканалом, і розраховується з ним відповідно до свого одного будинкового лічильника. Щомісяця жителі повинні подавати покази лічильників, і оплачувати спожиту кількість води. В результаті спожита вода повинна дорівнювати сумі споживання всіх квартир. АЛЕ! Половина жителів не подають щомісяця показання лічильників води, і відповідно не платять за воду зовсім...»

Цей текст взято з форуму в інтернеті. І в ньому вся біль ситуації, що відображає нашу дійсність. Отже, проблема очевидна - дисбаланс показань водомірів, який призводить до різниці оплати за воду. В результаті ОСББ повинно водоканалу одну суму, а має від мешканців іншу суму. Виникає борг, який незрозуміло хто повинен оплатити. Чому він виникає? Є кілька причин. Давайте їх розглянемо по черзі.

Перша, як було написано вище - немає інформації від мешканців. Особливо актуальна ця проблема в забудовах старого типу, де лічильники води стоять всередині квартир і до них немає доступу. Якщо мешканець сам не передасть показання, то ніхто їх не дізнається.

Друга - технічна. Через невисоку точності роботи квартирних лічильників води набігає похибка в обліку. Потім свідчення з похибками від всіх квартир підсумовуються і на лице різниця між основним водоміром і всіма квартирними.

Третя - навмисне перекручування показань. Недобросовісні мешканці вдаються до різних хитрощів і маніпуляцій зі своїми водомірами, щоб вони не точно рахували споживану воду. Питання моралі і етики мешканців так само впливає на технічну сферу і економіку.

Одвічне питання - що робити? Нічого не робити - не можна, але як виправити ситуацію? Рішення одне - модернізація системи водопостачання ОСББ. Модернізація повинна включити в себе створення автономної системи поквартирного обліку споживання води з автоматичною передачею показань в управління ОСББ. Таку систему можна організувати різними способами, але найскладніше завдання як раз в будинках старої забудови, де водоміри стоять у квартирах. Хто дозволить щось свердлити і ламати у себе в квартирі для створення якоїсь системи? Далеко не усі. І ось тут люди впираються в тупик. Технічної можливості з'єднати всі водоміри в одну систему немає, а проблему вирішити іншим способом не можна. І що далі?

Лічильник води з радіомодулем

У нас є рішення і для такої, здавалося б, безвихідної ситуації. Ми пропонуємо встановити в квартирах сучасні інтелектуальні лічильники води з вбудованою автоматичною передачею даних. Це ультразвукової лічильник Qalcosonic W1. Його переваги перед звичайним квартирним лічильником очевидні. Такий лічильник вирішує відразу всі три вище описані проблеми:

Перше - У лічильника Qalcosonic W1 є вбудований радіомодуль з автономним живленням. Лічильник являє собою нерозбірний монолітний корпус з вбудованим елементом живлення, розрахованим на 10 років роботи. Цей лічильник буде передавати показання по радіоканалу сам за розкладом. Вже не потрібно буде чекати або просити інформацію від мешканців.

Друге - Ультразвуковий лічильник води Qalcosonic W1 має точність в рази перевищує механічні лічильники. Тому різниця в показаннях між будинковим водоміром і сумою квартирних водомірів стане мізерною.

Третє - На ультразвуковий лічильник не можна нічим впливати, крім кувалди. Він не реагує ні на які магніти, всередині нього немає ніяких обертових елементів, які можна було б зупинити. Чиста електроніка. Тому фактор несумлінного розрахунку за споживання води теж можна буде виключити.

Що в підсумку? Якщо встановити у всіх квартирах лічильники з радіомодулем, то можна безперешкодно моніторити споживання води кожним мешканцем. Збір даних відбувається по радіоканалу спеціальними мобільними або стаціонарними терміналами і передається в бухгалтерію ОСББ, де вже формуються рахунки на оплату. Лічильники Qalcosonic W1 досить точні, враховують найменший рух води і навіть фіксують і передають інформацію про зворотний потік! Ці лічильники не схильні до ніякого впливу із зовні. Герметичний корпус має ступінь захисту IP68, тому ці лічильники можна ставити сміливо в підвалах або навіть колодязях. Облік води з ультразвуковими лічильниками води Qalcosonic W1 - це зручно, легко і, головне, чесно і точно!

З усіх питань роботи лічильників Qalcosonic W1, пристрої системи збору даних можна звертатися до наших фахівців. Будемо раді співпраці.

Напишіть нам

Закрити